1 Ağustos 2011 Pazartesi

Dünya devlerinin gözü Özhanut'ta

Yayın hayatında henüz 1 ayını bile doldurmamış olan Özhanut Gazetesi, dünya devlerinin dikkatini çekti.
9 Temmuz 2011 tarihinde yayın hayatına başlayan Özhanut Gazetesi, çok kısa bir sürede büyük bir izleyici kitlesine kavuştu. 2 bin kişi tarafından takip edilen ama 2 milyon kişilik bir etki yaratan Özhanut Gazetesi, bu başarısı sayesinde, ülke sınırları dışında da dikkatleri üzerine çekti. İngiltere’de telekulak skandalının merkezinde yer alan News of the World gazetesini kapatma kararı alan Rupert Murdoch, Özhanut ile yakından ilgilenmeye başladı. Twitter, Facebook gibi sosyal paylaşım ağları üzerinden Özhanut'tan haberdar olduğunu söyleyen Murdoch, önceki gün Ankara'ya gelerek, ortaklık teklifi yaptı.

"İngilizce yayın yapın"
Özhanut'un genç yöneticilerini, bu kadar kısa zamanda böyle büyük bir hedef kitlesine ulaştıkları için kutlayan Murdoch'ın, "Benim 75 yılda yapamadığımı sizler 1 ayda başardınız, sizin gibi yetenekli gazetecilere ihtiyacım var" dediği öğrenildi. Özhanut'un artık ingilizce yayına da başlaması gerektiğini vurgulayan Murdoch, "Böyle önemli bir haber kaynağı artık dünyaya seslenmelidir" mesajı verdi. Özhanut'un yöneticileri ise "Bu kadar kısa sürede böyle büyük bir teklif beklemiyorduk, onur duyduk. Teklif üzerinde düşünüyoruz" değerlendirmesi yaptılar.

(Not: Tamamen hayal ürünü olan haberlerimize tekzip gönderilmemesi, bunun yerine Türk Eğitim Vakfı'na bağışta bulunulması rica olunur.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder